Hej alla medlemmar,

Höst i luften och dags för nyhetsbrev. Vad är på gång i vårt hus?

På föreningsstämman i juni valdes ny styrelse och revisor för kommande
verksamhetsår


Murielle Klausen Grudet (ordf.)
Felicitas Bergström (vice ordf.)
Daniel Law (ledamot)
Christer Hellman (suppl.)
Soheil Khodabandeh (suppl.)
Johannes Palmqvist (suppl.)
Henrik Ekelund (intern revisor)

Styrelsen nås via mejladress: styrelsen.stjernfallet@gmail.com
Ekonomisk förvaltare är fortsatt MicroFix och fastighetsskötare är Magnus Råhlander (Schyssta Snickaren). Som medlem har du möjlighet att nyttja Magnus tjänster inom t e x snickeri, renovering, reparation till föreningens avtalade timpris 585 kr ex. moms. Magnus når du på mob nr: 072-5029200.

Några viktiga datum att notera i höst
Det pågår ett byte av värmeväxlare och leverantören Energisparkonsult AB kommer isamband med detta också byta radiatorventiler på (elementen) i samtliga lägenheter. Manbehöver besöka alla lägenheter 3 gånger och mycket viktigt att de får tillträde aktuell dag.
Det går att lämna nyckel till Energisparkonsult om du inte kan vara hemma mellan kl. 8-16. Nyckeln lämnar du i då fall till Energisparkonsult aviserad dag kl. 07:45 i porten. 

Besök 1: Måndag den 16/9 för vån 5, 4 och 3 och tisdag den 17/9-2024 för vån 2,1. Byte av radiatorventiler samt injustering och montering av nya termostater.

Besök 2: Onsdag den 25/9. Påfyllning och luftning samt täthetskontroll i samtliga lägenheter. Energisparkonsult börjar längst ner och arbetar upp i fastigheten och måste ha åtkomst till samtliga lägenheter för att kunna fylla på värmesystemet.

Besök 3: Efterkontroll av injustering utförs vintertid. Styrelsen återkommer med avisering 2 veckor innan.


Höststädning av gården blir söndag den 20/10 kl. 14.00.

Grovsophämtning är planerad till v 45 och instruktioner mejlas ut separat två veckor innan.

Det traditionsenliga glöggminglet på gården blir söndag den 1/12 kl. 16:00. Brukar vara uppskattat!

Observandum Även om vintern känns avlägsen just nu så faller snön lika plötsligt varje år. Viktigt att tänka på att skotta bort snö från balkonger/ terrasser. Detta för att förhindra inläckage i lägenheten, eller skador på putsen på fasaden. Det är dyrt och onödigt. Det finns skottningsredskap att låna vid sopkärlen. Där står också salt som man kan använda på gården om det är halt.

Planerade renoveringar och föreningens ekonomi byte av värmeväxlare och
injustering av element kostar föreningen runt 750 tkr. Systemet har en livslängd på 20-25 år. En förmodad positiv bieffekt av bytet är att nya systemet kommer vara något mer kostnadseffektivt. Näst på tur står reparation av sprickor och ommålning av trapphus, ca 250 tkr. Föreningen kommer efter de här åtgärderna ha runt 6,5 mkr i lån. Fortsatt en relativt sett låg belåning. Nuvarande räntesats på föreningens lån är 4,3 %. Styrelsen kommer under
hösten konkurrensutsätta lånet för att se om det går att pressa ned räntekostnaden. Vad gäller eventuell avgiftsjustering 2025 återkommer styrelsen i november när prognos/ budget är lagd av föreningens ekonomiska förvaltare MicroFix.

Du är alltid välkommen att höra av dig med frågor, förslag eller synpunkter till
styrelsen@stjernfallet.se Styrelsen har månadsvisa möten och tar då upp frågor som kommit in på mejlen. Information och stadgar mm hittar du på www.stjernfallet.se.

Med önskan om en bra höst!
Vänliga hälsningar,
Styrelsen i Bf Stjernfallet UPA 2024-09-12
Murielle, Felicitas, Daniel, Christer, Soheil och Johannes

Håll dig uppdaterad

För att hela tiden hålla dig uppdaterad med vad som händer i Bostadsföreningen Stjernfallet kan du maila din e-mailadress till styrelsen så får du ett meddelande varje gång något nytt finns att läsa.

Gör så här: Gå in under fliken Kontakt. Skicka ett meddelande och bifoga den mailadress du vill vi ska skicka en uppmaning till. Enklare än så kan det inte bli.

Sortera mera!

Nu finns det möjlighet för alla i fastigheten att sortera ut matavfall. För matavfallet används en särskild papperspåse och påshållare. Nya påsar kommer att finnas att hämta i tvättstugan. Påsen med matavfallet slängs sedan i det nya kärlet som placeras vid soptunnorna på gården.

Matavfallet som sorteras ut omvandlas till biogas och biogödsel. Biogas används till bränsle för sopbilar, bussar och personbilar. Biogödsel används som växtnäring till åkermark.

OBS!
Tänk på att endast slänga matavfall i bruna påsar i matavfallsbehållaren. Vi har fått klagomål från sophämtarna att det ligger brännbart och plast i matavfallsbehållaren.